INFO

Purjelento

Cumulus on kerho joka hoitaa kaiken purjelentotoiminnan Nummelan lentopaikalla.

Kerhon toiminta pitää sisällään purjelentoa, sekä myös purjelennon perus- ja jatkokoulutusta, moottoripurjelennon jatkokoulutusta, hinaustoimintaa, hinauskoulutusta, lennokkitoimintaa sekä aktiivista koneiden huoltamista.

Nummelan lentokentällä purjelentokausi alkaa kun lumet ovat sulaneet ja kenttä on kuivunut. Yleensä aloitus tapahtuu huhtikuun aikana.

Mikäli purjelentoa kiinnostaisi kokeilla niin esittelylento on vaivaton tapa päästä tutustumaan purjelentämiseen. Esittelylennosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Cumulus kerhoon  ilmoittautumislomakkeen kautta tai sähköpostilla.

Jäseniä meillä on kerhossa on noin 120, joista purjelentäjien lisäksi löytyy sekä purjelennon opettajia että hinauslentäjiä. Cumulus on Suomen Ilmailuliiton jäsenkerho.

Kalusto

Cumuluksella on yhteensä 11 purjelentokonetta, hinauskone, 9 kuljetusvaunua, huoltotila sekä neljä mökkiä joista yksi on koulutusluokka joka antaa loistavat mahdollisuudet kurssien pitämiselle sekä muulle koulutustoiminnalle. Kaikissa mökeissä voi yöpyä. Lisäksi kerho hoitaa Nummelan kentällä purjekoneiden hinaustoiminnan omistamallaan kalustolla

Koulutus

Purjelennon peruskouluttajana Cumulus on maan suurimpia kouluttaessaan vuosittain toistakymmentä oppilasta. Koulutuskalustona on kaksi ASK-21 -koulukonetta. ASK-21 on Saksassa valmistettu kaksipaikkainen lujitemuovikone, joka ominaisuuksiltaan sopii erinoimaisesti purjelennon perus- ja jatkokoulutukseen.