Search

LENNOKIT JA DRONET

Lennokki ja Drone operointi Nummelassa

Nummelassa on lennokkien ja dronen lennättämiseen varattu alue. Alueen toimintaa ylläpitää ja koordinoi lennokkikerho RC Nummela ry. Käytännössä maa-alue voidaan jakaa kahteen osaan, asfalttialue ja vieressä oleva kanervikkoalue.

RC-Nummela on perustettu kehittämään RC Lennokki-, RC-kopteri/Drone- ja RC-autoharrastusta ja sekä alueen harrastepuitteita erityisesti Nummelan lentokentän (EFNU) alueella yhteistyössä mm. Nummelan Lentokenttäyhdistyksen ja paikallisten ilmailukerhojen kanssa

Lisätietoa UAS alueista saat lataamalla Aviamaps sovellus kännykkääsi. Sieltä näkee myös voimassa olevat toimintailmoitukset ja sinne voi itse ilmoittaa toiminnastaan jotta muut ilma-alukset näkevät sinut eli missä ja mitä puuhaat ja kuinka kauan.

Muista aina tehdä lentoilmoitus Aviamapsissa 

EFNU Lennokkisäännöt

Tässä napista saat ladattua/katsotua Nummelan lennokkisäännöt, klikkaa ja tutustu
Tutustu

Mikäli tarvitset enemmän ilmatilaa tai kiitotietä, ota yhteys UAS Centre Finlandiin .
Koordinoimme toimintasi muun lentotoiminnan kanssa. Tarvittaessa avustamme Open-luokan ja Specific-luokan riskiarvioinneissa ja muussa dokumentaatiossa. Jos olet vailla koulutusta Open-luokkaan tai Specifc-luokkaan, ota  yhteyttä https://www.uasfinland.eu/fi/koulutus.html

Lennätys

Tässä kuvassa lennätyssektorit sekä kulkureiti lennätyspaikalle.

Mikäli suunnitelet lennättämistä näitten alueiden ulkopuolella, tutustu laskeutumiskarttaan, missä on kuvattu tyypillisimmät lentokoneiden laskeutumisreitit korkeuksineen. 

Aina jos lennetään kiitotiealueella pitää olla erillinen tähystäjä.

Pilot-in-Command fee

Here you can order the invoice for your Pilot in Command Fee. This allows you to land at Nummela Airfield for one year as many times you like.