LENNOKIT JA DRONET

Lennokki ja Drone operointi Nummelassa

Nummelassa on lennokkien ja dronen lennättämiseen varattu alue. Aluetta käyttää lennokkikerho Nummelan RC sekä useat muut toimijat. Käytännössä alue voidaan jakaa kahteen osaan, asfalttialue ja vieressä oleva kanervikkoalue.

Tulossa on varauskalenteri, jonka tarkoituksena on toimia tiedonvälittäjänä muille kentällä toimijoille ja toisille lennättäjille. Varaus sellaisenaan ei anna mitään yksinoikeutta alueen käyttöön.

Lennätyksestä lennokkipaikalla tullaan antamaan tarkempia ohjeita vielä ennen kesää.

Mikäli tarvitset enemmän ilmatilaa tai kiitotietä, ota yhteys UAS Centre Finlandiin  Koordinoimme toimintasi muun lentotoiminnan kanssa.

Tarvittaessa avustamme Open-luokan ja Specific-luokan riskiarvioinneissa ja muussa dokumentaatiossa. Jos olet vailla koulutusta Open-luokkaan tai Specifc-luokkaan, ota yhteyttä https://www.uasfinland.eu/fi/koulutus.html

Teethän lennätysilmoituksen Aviamapsissa 

Suojavyöhyke

Ohessa on lentokentän suojavyöhyke, jonka sisällä tapahtuvasta lennättämisestä tulee sopia lentopaikanpitäjän kanssa. Mikäli lennätys tapahtuu kentän tason alapuolella (n. 30m maasta), ei erillistä lupaa tarvita.

Lennätysilmoitus on kuitenkin tehtävä.

Lennätys

Mikäli lennätät alueen ulkopuolella, tutustu karttaan, missä on kuvattu tyypillisimmät lentokoneiden laskeutumisreitit korkeuksineen. Muista, että aloituspisteen jälkeen lentokone tulee pikkuhiljaa alaspäin ollen loppuosan alussa noin 100m korkeudessa. Tällä hetkellä suurin sallittu lennätyskorkeus on 150m ja 1.7.2020 lähtien 120m maanpinnasta.