Search

ULTRAKEVYTLENTO

Mäntsälän ilmailukerho ry

Nummelan lentopikallla toimii Mäntsälän Ilmailukerho MILK joka on perinteikäs, ultrailmailuun keskittyvä ilmailukerho

Kerhon koulutustoiminta on laajaa ja laadukasta. Peruskoulutuksen lisäksi kerhossamme on erittäin kokeneita ylemmän tason kouluttajia ja vastuuhenkilöitä eri tehtävissä.

Nykyaikainen ultrakevyt lentokone on tyypillisesti kaksipaikkainen, nelitahtisella ilmailukäyttöön tehdyllä moottorilla varustettu täysiverinen lentokone.

Ultrakevyt lentokone kuitenkin eroaa varsinaisista moottorikoneista (esim. Cessna) monessa suhteessa. Tärkein ero on koneen paino. Ultrakoneiden korkein sallittu lentoonlähtöpaino on rajoitettu 450 kiloon (472,5 kg, jos koneessa on pelastusvarjo), mikä pitää sisällään koneen itsensä lisäksi mm. lentäjät ja polttoaineen. Kahden 80-kiloisen lentäjän lisäksi ei “matkatavaroita” juurikaan voi ottaa.

Ultralla lennetään VFR- eli näkölentosääntöjen mukaan päivällä. Yöllä tai tai pilvessä ultralla ei saa lentää. Aktiiviseenkin harrastuslentämiseen tämä riittää useimmille mainiosti varsinkin, kun kesällä päivät ovat pitkiä ja valoa riittää. Silloin voi lentää vaikka linnunlaulusta pitkälle iltaan.

Ultrakoneiden suoristuskyky on parantunut koko ajan ja lentonopeudet ovat jo isompien moottorikoneiden luokkaa (200km/h). Kerhon sivuille pääset klikkaamalla alla olevaa nappia

Jäsentoiminta

MILKin jäsenenä pääset mukaan kerhon toimintaan ja UP-lupakirjan haltijana voit myös lentää itsenäisesti kerhon konekalustolla. Lentäminen MILKin koneilla on edullista. Koneiden lentotuntivuokra kattaa kaikki koneen käyttökulut polttoainetta myöten. Koneissamme on myös kausikortit Suomen valvotuille lentokentille Helsinki-Vantaata lukuunottamatta, joten vierailu isommillakin kentillä on helppoa. Koneet ovat uusia ja nykyaikaisia, hyvin varusteltuja ultrakevytkoneita. Kerhon jäsenenä saat myös arvokasta tietoa ultrailmailusta ja ilmailusta yleensäkin. Lentävien jäsenten lisäksi kerhossa on paljon jäseniä, jotka eivät lennä aktiivisesti, mutta ovat mukana saadakseen hyvää ilmailutietoutta kerhon kautta.

Koulutus

Lupakirjakursseja pyritään järjestämään kerran vuodessa, tavallisesti kevättalvella. Teoriaosuuden jo suorittaneet voivat aloittaa lentokoulutuksen milloin vaan. MILKissä lentokoulusta annetaan läpi vuoden. Peruskurssi sisältää koululentoja vähintään 25h. Purjelentäjille ja moottorilentäjille on oma kurssipaketti, joka sisältää tarvittavat lentotunnit. Ennen varsinaista kurssia järjestetään ilmainen infotilaisuus, jossa on milkkiläisiä vastaamassa kurssiin ja yleensäkin ultralentämiseen liittyviin kysymyksiin. Lentämisen voi aloittaa jo teorialuentojen aikana. Yhden koululennon pituus on 30-45 min. Matkalentotunnilla voi lentää pidempäänkin kerralla. Oppilaalle nimetään oma lennonopettaja, jonka kanssa sovitaan molemmille sopivia lentoaikoja

Pilot-in-Command fee

Here you can order the invoice for your Pilot in Command Fee. This allows you to land at Nummela Airfield for one year as many times you like.